fredag 1 november 2013

Ravello, Amalfi och Vivaro


Vi börjar dagen med ett skutt. Nej då jag bara skojade. Ingen träning idag den klarade vi av i går eftermiddag.

Vår plan för dagen är att ta BILEN till Ravello och Amalfi. Hujedamig säger både jag och maken. Men vår receptionist peppar på o säger att det kommer att gå bra.
Så vi bär iväg. Efter en kort tur upptäcker vi att det är speglar i varje kurva. Det hjälper oss.
Så vi kör på och till sist börjar det stiga uppåt mot Ravello.
Då säger vi nästan båda i kör,men himmel vad smalt det är. Vi får några möten och kör nära bergväggen så det stryker. Efter tre möten ser det bättre ut och vi är framme.
När vi sen ska åka ner upptäcker vi att vi kört mot rött och att när det var så smalt så var det inte meningen att man skulle kunna mötas. Puh,vi klarade oss igen!

Ravello är en fin stad. Vi besöker Villa Rufolo. En borg/ slott från 1300-talet. Wagner har komponerat musik här. Man har en festival varje år med fantastisk musik och en enormt vacker scen med utsikt över Amalfikusten.

Nog med kultur för idag.Vi tar en tur i gränderna i stan. Och se där,jag hittar världens vackraste Kashmirshal för 1500:-. Den köper jag inte och det har jag ångrat sen igår nu. Nog om det jag glömmer den säkert nån gång. Jag kommer att tycka att jag var en klok kvinna som inte gick i den fällan, för den var för varm och stor som en filt. Se där nu har jag glömt den!😊

Vi reser ner till Amalfi. Ja, det är fint stojigt där. Vi äter en pizza och reser vidare.
På hemvägen möter vi bussen. Den kör fort och det är inte kul att möta den men vi klarade oss.

Så blir det då kväll och jag har ringt och frågat grabbarna i receptionen om Vivaro winebar. Har läst om den restaurangen på Tripadvisor.
Han som svarar säger att han kan skjutsa ner oss före 19. På väg ner berättar han att det är hans favoritställe.
Vi möts av Gennaro. Han pratar med oss om Sverige. Vi väljer ett bord. Det är bara vi och en italienska på restaurangen, som har plats för c:a 25 personer.

Så börjar vår upplevelse.
Gennaro frågar om vi vill ha vin, vitt eller rött. Vi säger att det beror på vad det finns för mat. Då säger han fisk eller kött. Okey säger vi men..... Nej, säger han jag har ingen meny.
Nehej! Ingen meny okey då tar vi fisk.
Och vin till det. Vi tar rött,det tycker G är helt ok.
Är ni allergiska mot nåt frågar han? Vi svarar nej.
Jag gör mat till er och om det inte blir bra så är det mitt bekymmer inte ert säger han.
Hmm..
Jag undrar om vi kan få en brucetta först och han ler lite. Och jag säger ,för vi är lite hungriga.
Okey säger han.

Efter en stund kommer det in en fiskfilé, en Pesce Bandiera. Utsökt god med bröd till. Vi äter och tänker att det här är väl varmrätten,men se det är det inte.
Geranno kommer in och berättar att nu ska vi få en Alleterato-en tonfisk panerad med polenta.
Väldigt god och nu börjar vi bli mätta.
Så kommer då Lampugan. En fiskfilé i vin och vitlök. G berättar att han dyker och att den här fisken är fantastisk att möta, så vacker.Den kommer bara in till Amalfikusten under september och oktober.
Nu berättar jag att är jag så mätt och lycklig och då säger G ja då får vi ta en liten paus för sen kommer skaldjurspastan.Hjälp!!!
Och mycket riktigt,skaldjurspasta, efterrättskakor,Limociello och Grappa. Sen är middagen klar.
Vi är så tagna av den här upplevelsen att vi bara gapar. Sen undrar vi förstås vad notan kommer att bli.men i allt så tycker vi att det får kosta vad det vill för vi njuter.

Det har kommit ett par till under vår middag. Och så kommer det några amerikanare som bara vill ha vin.
Och när vi sitter där så säger G nåt till de amerikanska gästerna. Sen kör han iväg på sin vespa. Vi tittar på varandra och ler. Det är bara G här. Han serverar,kockar, diskar och tar betalt. Och nu sitter vi här och han har dragit iväg. Som tur är så dyker han upp igen.
Han ringer vårt hotell och de hämtar oss.
Och notan vad blev den undrar ni, 360:-/person.

Vi har fått ett matminne för livet och åker glada hem till hotellet.👍😊

2 kommentarer: